Achtergrond

De Amstelveenlijn wordt omgebouwd tot een hoogwaardige tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en station Amsterdam Zuid. Als de ombouw in 2020 klaar is, wordt de tram doorgetrokken naar het centrum van Uithoorn, de Uithoornlijn. Gezamenlijk ontstaat zo de eerste regionale tramlijn in onze regio, de Amsteltram. Met deze vernieuwde en verlengde tramverbinding kunnen reizigers straks in een half uur reizen tussen Uithoorn (centrum) en station Amsterdam Zuid.

Trams

Op het tracé gaan straks de nieuwe trams van GVB rijden, de zogenaamde 15G trams. Deze trams worden in Spanje bij CAF gebouwd. Ondertussen wordt er met de eerste tram flink getest. Hij is onlangs ook al in Amstelveen op het tracé van de Amsteltram gespot. < link naar artikel>

Amsteltram

In 2017 organiseerden we een lijnnaamverkiezing om de Amsteltram een naam te geven. Ongeveer 2500 mensen uit Uithoorn en Amstelveen hebben meegedaan en vonden Amsteltram de meest toepasselijke naam voor deze tramlijn. Ondertussen heeft de lijn ook een nummer gekregen; lijn 25.